Worldcoin Help Center

Jakie są kluczowe różnice między kontem z przechowywaniem danych i bez przechowywania danych?

Bez przechowywania danych

- Twoje dane biometryczne są najpierw przetwarzane lokalnie w Orbie.

- Nigdy nie opuszczają Orba.

- Po zarejestrowaniu się dane obrazu są trwale usuwane.

- Jedyne dane, które pozostają, to kod tęczówki, który jest zestawem liczb generowanych przez Orb i nie jest powiązany z portfelem ani danymi osobowymi.

- Może być konieczne późniejsze ponowne odwiedzenie Orba w celu weryfikacji kodu tęczówki, ponieważ algorytmy są aktualizowane.

 

Z przechowywaniem danych

- Twoje dane biometryczne są najpierw przetwarzane lokalnie w Orbie.

- Są one następnie przesyłane za pośrednictwem szyfrowanych kanałów komunikacyjnych do naszych rozproszonych bezpiecznych magazynów danych.

- Po przybyciu do magazynów dane obrazu są trwale usuwane z Orba.

- Dane obrazu są szyfrowane i bezpiecznie przechowywane na serwerze.

- Twoje dane zostaną wykorzystane do szkolenia naszych algorytmów i ponowne odwiedzanie Orba może nie być konieczne, ponieważ algorytmy są aktualizowane.

Share

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 3 z 4